Sākums Ziņas 2024. gada pirmajā ceturksnī Liepājas sabiedriskajā transportā pārvadāti 2,9 milj. pasažieri 2024. gada pirmajā ceturksnī Liepājas sabiedriskajā transportā pārvadāti 2,9 milj. pasažieri

13. maijs, 2024

Apkopojot statistikas datus par 2024. gada pirmo ceturksni, secināms, ka šajā laikā Liepājas sabiedriskajā transportā pārvadāti 2 974 871 pasažieri, kas ir par 1,86 % vairāk nekā 2023. gadā pirmajā ceturksnī. Arī pārdoto abonementa biļešu apjomi ir auguši, īpaši īstermiņa abonementa biļetēm.  

Jau pērn bija vērojama tendence, ka īstermiņa abonementa biļešu (abonementa biļetes katrai dienai, trīs dienām un piecām dienām) pārdošanas apjomi katru mēnesi pieaug, bet, ņemot vērā, ka 2023. gads bija pirmais gads, kad šīs biļetes tika ieviestas, nebija salīdzināmo datu. Šobrīd datu salīdzināšana jau ir iespējama. Vienas dienas abonementa biļete visiem transporta veidiem 2024. gada pirmajā ceturksnī iegādātas par 350 biļetēm jeb 39 % vairāk, nekā pērn šajā pašā laika posmā. Abonementa biļetes trīs dienām iegādātas par 49 % vairāk, bet abonementa biļetes piecām dienām – par 38 % vairāk nekā pērn. 

Tāpat turpinājuši augt pārdoto ceturkšņa abonementa biļešu pārdošanas apjomi – par 17 %. 2024. gada pirmajā ceturksnī vērojama arī tendence, ka pieaudzis izsniegto abonementa biļešu skaits bāreņiem katrai dienai (100% atlaide), kas audzis par 27 %. 

Augot abonementa biļešu atpazīstamībai un pateicoties piedāvājuma klāsta paplašināšanai, samazinājies pie transportlīdzekļa vadītāja iegādāto viena brauciena biļešu pārdošanas apjomi, kas no 46 022 samazinājies uz 36 115 – par 22 % mazāk nekā 2023. gada pirmajā ceturksnī. Šāda dinamika vērtējama pozitīvi, ņemot vērā, ka transportlīdzekļu vadītāji var vairāk koncentrēties tiešajiem darba pienākumiem. Arī 10 braucienu biļešu komplekti visiem transportlīdzekļu veidiem iegādāti par 8 % mazāk nekā pērn šajā pašā laika posmā. 

Jau informēts, ka notiek aktīvs darbs pie elektronisko norēķinu sistēmas ieviešanas Liepājas sabiedriskajā transportā, kas nākotnē ļaus iegūt vēl detalizētākus statistikas datus. Programmēšanas un izstrādes stadijā esošā elektronisko norēķinu sistēma Liepājas sabiedriskajā transportā sastāvēs no vairākām komponentēm –  transporta biļešu e-sistēmas (kas būs integrēta vietne aģentūras mājaslapā www.liepajastransports.lv), jaunas sadaļas “e-biļete” mobilajā lietotnē “Liepājas pilsēta”, kontrolieru lietotnes un aģentūras e-biļešu sistēmas administrēšanas rīka. 

Informācija par braukšanas biļešu veidiem, biļešu iegādes vietām un braukšanas maksas atvieglojumiem pieejama šeit